Acne? Ga naar de acne schoonheidsspecialist.

Gepubliceerd op 12 november 2020 om 11:35

Vrijwel iedereen krijgt in de puberteit te maken met acne. Bij de één zijn dit enkele puistjes, bij de ander een complex huidprobleem. Ernstige acne is vervelend, pijnlijk en zonder hulp van specialisten vaak lastig te behandelen. Met als gevolg huidontstekingen, littekens en minder zelfvertrouwen. Ook kan acne na de puberteit blijven bestaan of pas op volwassen leeftijd beginnen.

Hoe ontstaat acne?

Acne zijn (hardnekkige) ontstekingen van de huid rondom een talgklier. De talgklier wordt, o.a. onder invloed van hormonen, groter en produceert meer huidsmeer of talg. Als er teveel talg wordt uitgescheiden, hoopt de talg zich op en verstopt de uitgang van deze talgklier. Daardoor neemt de groei van bacteriën in deze talgklier toe, raakt deze overvol én gaat ontsteken.

Niet alleen hormonen zijn verantwoordelijk voor acne, ook cosmetica, voeding, allergieën, zonlicht, wrijving of medicatie kunnen dit veroorzaken.

Acne is in het algemeen makkelijk te herkennen en wordt vaak beoordeeld op het aantal pukkels en puistjes. Een milde vorm van acne kan prima door de schoonheidsspecialiste behandeld worden, maar een ernstige vorm met bijvoorbeeld littekenvorming vraagt om kennis van een dermatoloog.

De behandeling van acne

Met de juiste behandelingen én producten voor thuisgebruik, kunnen we de talgproductie remmen en de conditie van je huid aanzienlijk verbeteren. Echter is acne niet van de ene op de andere dag verdwenen en vraagt veel doorzettingsvermogen. Een samenwerking tussen mij als acne specialist en jou als klant is daarom essentieel deze behandeling te laten slagen.

Wat kan de schoonheidsspecialiste voor jou doen?
     1. Reinigende behandelingen
     2. Adviseren over producten en ingrediënten
     3. Informeren over hoe de producten te gebruiken

     1. Reinigende behandelingen

Er bestaat geen standaard behandeling voor acne. Iedere huid is uniek en vraagt om een passende oplossing. De ernst van de acne, de klachten, maar ook leeftijd en lifestyle bepalen welke behandelmethode(s) het meest effectief zijn voor jouw huid.

Ik, als acne specialist, zal jouw huid intensief reinigen én het herstel van de natuurlijke beschermlaag van de huid stimuleren. Hierdoor vermindert de aanmaak van talg, ontstaan er minder ontstekingen en kalmeert de roodheid

     2. Adviseren over producten en ingrediënten

Welke producten zijn geschikt voor de behandeling van acne en vooral welk type product past bij jouw huidconditie. In mijn praktijk krijg ik dagelijks deze vraag. Jij als klant staat voor het schap in de winkel en hebt geen idee welk product met welke ingrediënten je moet kiezen. Ook hier kan ik, als acne specialist, jou mee helpen!
Het is super belangrijk om niet alleen uitdrogende producten te gebruiken, maar jouw huid ook extra aandacht en voedingsstoffen te geven. De combinatie van deze twee aspecten is de sleutel tot succes

     3. Informeren over hoe de producten te gebruiken

Als we samen de juiste behandeling(en) en producten hebben uitgezocht gaan we van start. Maar hoe gebruik je deze producten en wanneer? Ook daarover ontvang je een persoonlijk advies.

Vijf tips van de acne specialist:

     Tip 1. Vermijd suikers zo veel mogelijk

     Tip 2. Bescherm je huid het hele jaar tegen zonlicht

     Tip 3. Kies voor milde huidverbeterende producten

     Tip 4. Blijf van de puistjes en ontstekingen af

     Tip 5. Wees lief voor je huid en behandel haar met zorg

Help! Ik heb nog steeds acne.

Helaas zijn niet altijd bovenstaande stappen voldoende om acne onder controle te krijgen. Een bezoek aan de dermatoloog, voor eventuele medicatie, is dan de vervolgstap. Deze medicatie zal de talgproductie remmen, maar ook je huid uitdrogen en roodheid verergeren. Door ook nu jouw huid goed te blijven verzorgen en ondersteunen, kunnen we deze bijwerkingen beperken. Een goede samenwerking tussen schoonheidsspecialiste en arts is van groot belang.

Wist je dat acne behandelingen in veel gevallen door de aanvullende zorgverzekering vergoed worden? Neem contact met mij op en informeer naar de mogelijkheden.

Geschreven door: Kim


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.